Kardaanikunkku on rekisteröity

Patentti- ja rekisterihallituksen päätöksellä on KARDAANIKUNKKU rekisteröity, hakijana Lempäälän Urheiluautoilijat ry. Tiettävästi tämä on ensimmäinen tapaus suomalaisessa autourheiluhistoriassa, jolloin kilpailun nimi rekisteröidään. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että nimen käyttö on lakisääteisesti estetty muilta kuin hakijalta. Hakija voi estää saman tai lähes samojen nimien käytön tai vaatia korvausta rekisteröidyn nimen käytöstä.

Lempäälän UA harkitsi jo useamman vuoden nimen rekisteröintiä, johtuen muiden seurojen käyttämien kilpailun nimityksistä, jotka oli lisätty eri liittein tai lähes samankaltaisena. Kardaanikunkusta on tullut vuosien saatossa maamme johtava kilpailutapahtuma, jolla ei ole SM-arvoa, ja jolla on positiivinen mielikuva alan harrastajien keskuudessa. AKK-Motorsport, joka on maamme autourheilun keskusjärjestö, on myös huomioinut kilpailun valitsemalla sen Vuoden kilpailuksi, samoin teki aiemmin edesmennyt lajiliitto, Suomen Autourheilijoiden Liitto.

Kardaanikunkku on ollut teknisesti JM-kilpailujen äiti, joka on synnyttänyt erilaisten käyttöön otettujen menetelmien käyttämistä muissakin kilpailuissa. Kunkusta ovat lähtöisin erilaiset lomakkeet, ajotapa kaksipäiväisenä (osa kutsutaan toiseksi päiväksi), faktatuomareiden käyttö (nykyiset ajotapahtumavalvojat), kuninkaallisten kruunajaiset, hinaustoiminta jne.
Nimen ja logon sekä tuotteiden rekisteröinti ei lainkaan tarkoittanut pyyhkeen kehään heittämistä, vaan pitämistä kyseinen tuote ja kisan brandi ensiluokkaisessa kunnossa ja kehittää sitä edelleenkin.


Kardaanikunkun logo vuodelta 1986

"Siinä on ikäänkuin kaksi volvoa kylki kyljessä" -Esa Lampi